Fashion
Leave a Comment

Bogdan Voiculescu, Owner Madam Mitza

Interviu Bogdan Voiculescu – Owner Madam Mitza

– Cand si cum ai inceput sa cochetezi cu domeniul acesta?

Fashion. Ca despre asta este vorba. Din 2014, sfarsitul anului. Atunci cand am inceput sa lucrez la proiectul Madam Mitza. In 2015 am iesit cu brandul pe piata.
Nu a fost o alegere bazata pe studii aprofundate 🙂 . A fost o alegere de moment. Eu vin din zona design-ului ceea ce imi confera un mic avantaj, spun eu, in ceea ce priveste lucrul cu frumosul.

– Care au fost primii pasi? Ai ales acest drum pentru ca iti place sau el te-a ales pe tine?

Mai degraba, el m-a ales pe mine. Nu stiam nimic despre domeniul Fashion-accesorii-sosete. Undeva la sfarsitul lui 2014, impreuna cu un bun prieten, faceam cateva planuri de new business. Eu veneam din design, web design, branding&corporate design, film iar el se ocupa de SEO. Ne gandeam ca poate aducem ceva produse din afara tarii pe care sa le brand-uim si pe care ulterior sa le vindem. Deci comert pur fata de piata serviciilor in care activam amandoi de multi ani de zile.

Sincer nu mai stiu cum am dat de sosete dar incet incet am identificat o nisa. Problema era daca sa le importam sau sa le producem loco. Asa am hotarat sa cream un brand, nou, 100% romanesc cu care sa iesm in piata. A durat ceva timp pana am creat si produs primele 6 modele, dar am reusit.

Ideea este ca in momentul de fata mi-am gasit un drum al meu. Sigur, creativ, nu foarte usor si unde fac ce-mi place cel mai mult. DESIGN.

– Cum/unde iti gasesti inspirația?

Din viata de zi cu zi. Din discutiile avute cu sotia mea si cu fii-mea. Din experientele noatre de viata. Din noile trenduri in materie de fashion. Ma documentez mult online. Tin foarte mult la coloristica. Este important sa stii ce culori se poarta in sezonul primavara-vara si ce culori se vor purta in sezonul toamna-iarna.

Inspiratia te poate lovi oricand. Si atunci trebuie sa fii pregatit s-o digeri iar apoi s-o dezvolti.

– Ce anume te definește prin ceea ce expui si implicit creezi?

Optimismul. Starea de bine pe care ti-o genereaza acel lucru creat de tine si care la randu-I aduce multe zambete pe fetele clientilor tai.

– Care sunt actualele si viitoarele trenduri pe segmentul tau de fashion? Crezi in ele?

Un trend general si cu greutate este acela in care oamenii vor sa iasa din matca proprie. Sa fie diferiti. Sa arate diferit sau mai bine spus intr-un anumit fel.

Viitorul este infinit. Nu exista limite in zona sosetelor. Poti aborda orice tema. Bineinteles sa fie decenta, haioasa si sa aduca, obligatoriu, un zambet pe chipul oamenilor.

Cred ca trend-uri. Dar nu 100%. Adica sunt benefice dar pana la urma tot de oameni sunt generate. Asa ca prin proiectul si modelele mele generez si eu trenduri. 🙂

– De cate ori ai făcut sau creat ceva nebunesc, gândind ca sigur cineva va aprecia? 

Eu cred in ceea ce creez eu. Cred si in puterea oamenilor de a intelege lucrurile de artist. Oamenii nu sunt prosti. Chiar daca unii nu au scoala, prosti nu sunt 🙂 . Orice om are capacitatea mintala de a acumula informatii si de a le trece prin sita intelectului sau. Atat cat poate. Dar poate.

In concluzie, orice as face, nebunesc sau mai putin nebunesc, sigur vor fi oameni care vor aprecia si felul meu de exprimare prin arta.

– Care consideri ca a fost apogeul “carierei” tale, acel moment care te-a facut cel mai mandru?

Cariera mea se intinde pe multi ani de munca si acumulare de cunostinte. De prin 1996 lucrez. Am avut foarte multe bucurii in acest rastimp. Am atins si culmi dar am ajuns si la poalele muntelui. Pot spune acum ca toate aceste experiente au meritat pe deplin. Sunt fericit ca am o familie frumoasa, de care sunt cel mai mandru, si din nou mandru ca o am pe Madam Mitza 🙂

_98A2032

3 cuvinte care te definesc ca om de afaceri/artist

Sincer, modest, punctual.

3 cuvinte care te definesc ca om in viata de zi cu zi

Vesel, calm, ganditor.

– Cine isi sunt idolii si daca ai avea ocazia sa ii intalnesti, ce ai dori sa discuti cu ei?

Nu stiu daca am un idol. Cand eram in scoala generala si liceu vroiam sa joc baschet cat mai bine. Michael Jordan era un fel de idol. Acum sunt pasionat de moto GP si da as vrea sa-l intalnesc pe Rossi. De fapt as vrea sa-i intalnesc pe amandoi.

In primul rand i-as ruga sa-si suflece pantalonii sa vad ce sosete poarta. Sunt sigur ca ambii sunt in nisa mea. Apoi i-as intreba, pe ambii-amandoi :), ce iti trebuie in viata sa devii un model pentru alte generatii. Sa invat si eu pentru ca mi-as dori sa las in urma mea un lucru care sa inspire oamenii.

www.madammitza.com

ptBRESLO_MM01_1920x1280_98A6005_resize_98A5563_resize_98A5268_98A5148

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s