Fashion
Leave a Comment

Povestea Smiling Shoes – by Luiza & Corina Naduh

Aveam 26 si respectiv 22 de ani cand ne-am decis sa ne implicam in afacerea tatalui, care avea un mic atelier de productie in Targoviste, unde realiza incaltaminte de barbati inca din 1994. Fiind un business de familie, noi am fost crescute in aceasta fabrica. In perioada studentiei la Bucuresti, eram mari consumatoare de fashion romanesc si ne-am gandit de ce sa nu facem si noi unele modele.

La inceput, eu si cu sora mea nu ne-am implicat direct in afacere, insa dupa ce am ajuns in Bucureşti lucrurile s-au schimbat, tocmai din dorinta noastra de a ne diferentia fata de uniformele existente pe piata. Astfel am facut primii pasi spre o lume in care accentul principal sa fie pus pe pantofi. Ca urmare, prima colecţie Smiling Shoes, dedicata exclusiv femeilor a luat nastere in primavara anului 2007; iar de atunci continuam in fiecare an cu 2 colectii principale si cu mai multe colectii capsula axate pe trendurile principale sau dezvoltate in colaborare cu persoane care ne sunt aproape ca stil si valori. Totul a inceput de la pasiunea noastra pentru accesorii si combinatii de culori, dar si din dorinta de a aduce un zambet pe fetele femeilor si de a pune in evidenta amprenta personala acolo unde, altfel, ar domina uniformitatea. Primii clienti evident ca am fost noi, iar pentru ca un pantof frumos, care pune in evidente linia piciorului, este printre primele lucruri observabile la o femeie, largirea cercului de potentiali clienti a venit in mod natural. Usor, usor, conceptul ‘Smiling’ a prins viata, produsele noastre si-au castigat identitatea prin unicitate si lumea a inceput sa le recunoasca. Ne sunau prietenii sa ne zica “am vazut pantofii la o tipa din mall sau la club sau in cele mai diverse locuri” – brandul incepuse sa se contureze. Astfel, imbinand experienta de peste 20 ani in domeniu a lui tata, cu ultimele trenduri in fashion si cu ideile indraznete ale mele si ale surorii mele, Smiling Shoes si-a castigat individualitatea prin unicitate si calitate si reusete sa aduca din ce in ce mai multe zambete pe chipurile clientelor noastre.

In prezent avem 8 angajati permanenti, noi doua si o serie de colaboratori pentru diferite servicii externalizate.

708_14894965256

Procesul de documentare si inspiratie este un proces continuu, suntem in permanenta cautare de idei si studiem noutatile din domeniu. Apoi, are loc o sedinta de brainstorming unde trasam liniile generale ale colectiei, tendintele si ideile pe care vrem sa le dezvoltam, in mare moodboardul colectiei, dupa care Luiza, designerul familiei ☺, se apuca de desenat si colorat. Urmeaza o luna de munca pe teren ☺ alegerea culorilor de piele, alegerea tocurilor si calapoadelor, precum si crearea prototipurilor alaturi de tehnicienii de la fabrica. Usor usor modelele incep sa prinda viata, de cele mai multe ori schitele sunt ajustate astfel incat modelul final sa fie perfect atat din punct de vedere al designului cat si din punct de vedere al comfortului. Dupa testarea seriei 0 intra in productie mostrele finale care practic reprezinta colectia integrala. Continuam cu pozele de produs, pozele de lookbook, pozele de campanie si toate materialele de promovare precum si actualizarea site-ului. Odata ce noua colectie este pe site clientele isi pot comanda modelele preferate de Smiling Shoes – fiecare isi configureaza produsul in functie de stare, de inspiratie sau de nevoi, isi aleg forma tocului, culorile sau combinatia de culori. Comenzile ajung la fabrica unde, cu maxima atentie la detalii, se manufactureaza fiecare produs in parte.

710_14900845246

Smiling Shoes este printre primele business-uri cu un concept made-to-order din Romania si a avut la baza ideea de a evita uniformele si de a stimula creativitatea fiecarei femei. Toti pantofii Smiling Shoes sunt produsi manual. Fiecare comanda este total personalizata si manufacturata in consecinta – adica daca o clienta vrea o platforma de 1cm si toc cui, baretele verzi, brantul mov si tocul portocaliu, o anumita dimensiune la circumferinta sau o ajustare la bareta – un om sta si manufactureaza acel produs exact dupa aceste detalii. Pornim de la schite, tipare si probe pentru fiecare model in parte; dupa ce acestea sunt finalizate avem prototipul modelului / seria 0 care este pozata si urcata online cu diferitele ei optiuni de personalizare – inaltime toc, forma toc, culoare, combinatie culori, platofrma. De aici incep comenzile, fiecare isi personalizeaza produsul.  Comenzile ajung in fabrica unde urmeaza tot procesul de manufacturare al unui produs – croit, cusut, tras, finisat, controlul calitatii, ambalare si livrare catre clientul final.

– De cate ori ati facut sau creat ceva nebunesc, gandind ca sigur cineva va aprecia?

Nu am facut 🙂 . In mod firesc, colectiile noastre urmeaza liniile consacrate Smiling Shoes, modele elegante, linii clasice insa adaptate tendintelor prin materialele sau accesoriile folosite – funde supradimensionate, sireturi sub forma de corset, materiale luxuriante – ponei, blana naturala, python, catifea din matase, dantela Chantilly, macrame, perle sau cristale.

320_14093187360

– Povesteste unul dintre cele mai importante momente in cariera voastra.

Suntem in permanenta cercetare si reinventare atat dpdv al produsului Smiling Shoes cat si dpdv al shopului online. Decizia cea mai importanta si dificila, acum 4 ani, a fost schimbarea liniei de productie si importul din Italia a tuturor elementelor care constituie un produs – de la calapoade, tocuri, talpi, piele, totul este achizitionat de la cei mai renumiti furnizori in domeniu.

– Care sunt urmatorii pasi pentru Smiling Shoes?

Suntem in plin proces de dezvoltare, si ca urmare targetam zone noi atat pe piata nationala cat si pe cea internationala. De curand, desi deschiderea unui showroom nu era o prioritate pe termen scurt, am gasit o locatie perfecta care contribuie cu succes la completarea povestii Smiling Shoes in mediul offline. Este vorba de un showroom care are ca principal scop intregirea experientei Smiling Shoes, crearea unei legaturi fizice intre cliente si brandul nostru, daca vrei este o prelungire in offline a povestii noastre din online. Ne dorim sa venim mai aproape de client, sa completam povestea noastra prin facilitarea accesului clientului si integrarea acestuia in universul brandului Smiling Shoes. Noul showroom isi propune intregirea experientei Smiling Shoes, preponderent virtuala pana in prezent, cu una tactila, senzoriala, vizuala oferindu-i clientului posibilitatea de a proba ‘fizic’ produsele noastre. In plus, suntem prezenti si in cateva magazine multibrand, insa nu in Romania, iar pe viitor strategia noasta se indreapta catre zona de export.

772_15039953060

– 3 cuvinte care te definesc ca om de afaceri

Ambitioasa, muncitoare, creativa

– 3 cuvinte care te definesc ca femeie

Eleganta, senzualitate, feminitate

– Cine va sunt idolii ?

Avem multi designeri internatioali preferati, putem aminti Consuelo Castiglioni cu Marni, Maison Margiela, Dries van Noten, sunt multi oameni din domeniul modei pe care ii admiram.

http://www.smilingshoes.com

3707_14894192218774_15039964815696_14876770598

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s