The Most Like
Leave a Comment

Ce ai face daca viata unei persoane ar depinde de tine?

La inceputul lunii octombrie a fost lansata campania “Secundele salveaza vieti”, care isi doreste sa reaminteasca soferilor importanta eliberarii drumului ambulantei aflate in misiune.

Inițiativa vine în sprijinul tuturor persoanelor care se regăsesc, la un moment dat, într-o situație de urgență medicală și care au nevoie de prezența rapidă a echipelor de prim-ajutor.

De ce a aparut aceasta campanie, cat de importanta este reactie fiecaruia dintre noi si cum ne putem implica, sunt cateva intrebari la care iti vom oferi raspunsurile in randurile de mai jos.

Toti ne dorim un oras curat, o societate civilizata, servicii de calitate, respect si sa traim intr-o tara dezvoltata. Insa, de multe ori uitam cat de mult depinde acest lucru de noi, de fiecare individ in parte. Avem tendinta sa ne cream asteptari foarte mari de la autoritati si mai rau, de multe ori doar sa asteptam. Uitam ca societatea in care traim este definita in mare masura de comportamentul nostru, al cetatenilor.

Unul dintre momentele cheie in care noi, cetatentii, avem un impact major este atunci cand o ambulanta se afla in misiune. Ca timpul de raspuns al acesteia sa fie cat mai redus este necesar ca fiecare dintre noi sa-i eliberam drumul in trafic cat mai rapid.

O singura masina care nu a eliberat la timp drumul unei ambulante, poate crea un blocaj in trafic care sa o intarzie chiar cu cateva minute. In cazul unui stop cardio-respirator, fiecare minut trecut de la instalarea stopului până la începerea manevrelor de resuscitare, scade șansele de supraviețuire a victimei cu 10%.

Este o paralela care ne arata realitatea zilnica. Soferul acelei masini nu va stii niciodata ce impact a avut asupra acelei victime si poate va continua sa puna pe primul loc timpul lui de deplasare.

Campania “Secundele salveaza vieti” vine pentru a ne readuce in vedere aceasta responsabilitate, pe care, in viteza zilelor noastre se intampla sa o uitam.

Campania a fost lansata pe 3 octombrie de o echipa de voluntari, care si-au propus sa faca ceva din acest punct de vedere si sa isi aduca aportul la cresterea vitezei de reactie a soferilor in trafic.

Voluntarii nu reprezinta o institutie sau o companie si nu cauta donatii, insa invita orice persoana sa se alature campaniei si impreuna sa reuseasca sa aduca un impact pozitiv in societate.

Pe site-ul www.secundelesalveazavieti.ro poti gasi informatiile legate de cum te poti implica in campanie si materialele care iti faciliteaza acest lucru la nivelul unui singur click.

In acelasi timp vei gasi date despre cum trebuie sa reactionezi in trafic la intalnirea cu o ambulanta aflata in misiune si implicatiile din punct de vedere legislativ.

Fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi în lume! Mahatma Gandhi

 Echipa “Secundele salveaza vieti”22752833_1632827500073143_1986147595_n

22141059_742642339252421_1293544316043788279_n22154685_742641609252494_2529084065829471471_n

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s